Δευτέρα, 13 Ιανουαρίου 2014

Tangled


Είδα λοιπόν προχτές το Tangled και είπα να αρχίσω με αυτό τις αηδίες μου. Γενικότερα δεν είμαι υπέρ της όλης 3D κατάστασης που επικρατεί με τα παιδικά και τα αποφεύγω. Παίζοντας όμως ένα τέλειο παιχνίδι στο facebook -Disney Hidden Worlds λέγεται-, στο οποίο η επόμενη πίστα είναι το Tangled, επέλεξα να το δω, ώστε να μη φάω μέγιστα σπόιλερ από το παιχνίδι σε περίπτωση που επιθυμήσω να το δω στο μέλλον. Έτσι λοιπόν το είδα και έχω να πω πως ενθουσιάστηκα. Και γέλασα, και στεναχωρήθηκα και έμεινα με το στόμα ανοιχτό. Όλα τα κατάφερα αυτή η ταινία και δε το περίμενα. Ειδικά στο σημείο που προσπαθεί να βάλει η Rapunzel τον Flynn στη ντουλάπα μετά που του χει παίξει την τηγανιά και μετά εκεί που έχουμε το δράμα της Rapunzel μόλις βγει από τον πύργο και εκεί που ψάχνει το άλογο έχω να πω πως ξαφνιάστηκα και με τον εαυτό και με την ταινία που γέλασα τόσο. Θερμά συγχαρητήρια. Περί ιστορίας, αν δε το 'χετε δει και το ποθείτε, είναι η βασική της Rapunzel αλλά -τώρα που το σκέφτομαι δεν ξέρω καν ποια ειναι η βασική της Rapunzel.. το μόνο που ξέρω είναι το Rapunzel άσε κάτω τα μαλλιά σου. τι άλλο γίνεται σ'αυτό το παραμύθι? Θα το ερευνήσω.
Αχ τελικά βαρέθηκα την έρευνα, αλλά κάτι με ένα πρίγκιπα και μια παγιδευμένη Rapunzel και μετά πάει να σκαρφαλώσει ο πρίγκιπας και είναι η τύπισσα που την έχει παγιδευμένη και ο πρίγκιπας πέφτει και μπλα μπλα- με ένα ιγκουανοειδές πράγμα, έναν κλέφτη και ένα άλογο. Τέλεια ταινία. Έκανα μετά μια έρευνα και ανακάλυψα πως από τις 54 Disney ταινίες έχω δει μόνο γύρω στις 20, κάτι απαράδεκτο. Θα δω λοιπόν κι' άλλες. Σε φάση όλες και μετά θα μπορώ να διαφημίζω παντού πως έχω δει όλες της ταινίες της Disney ώστε να ψωνίζομαι. Θαρρώ αυτά για τώρα.

Βάζω 9/10 στη ταινία. Στην αρχή της έβαλα 8, αλλά μετά λέω στον εαυτό μου, γιατί να το κάνεις αυτό ρε Γιώργο, τόσο καλή ταινία και το άλλαξα σε 9. Ευχαριστώ και αντίο.

(3η ταινία για φέτος, μετά από ένα δυνατό ξεκίνημα με μια ταινία με τη Lindsay Lohan, το Georgia Rule, στο οποίο παραδόξως έδωσα ένα νοητικό 6/10 γιατί ήταν πολύ καλύτερο απ'ότι θα περίμενε κανείς και το ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ Insidious 2, που δεν έφτασε ούτε στην τριχούλα του μικρότερου δαχτυλακίου του πρώτου, το οποίο ίσως αποφασίσω να θάψω, αλλά ίσως και όχι, σε ξεχωριστό ποστ, οπότε σας ενημερώνων πως του βαλα 2/10 και πως για κανένα λόγο στον κόσμο δεν αξίζει 0,1 παρακάτω απο το Insidious 1, όπως συμβαίνει στο imdb.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου